Γεννήθηκα στον Πειραιά όπου και ολοκλήρωσα τα μαθητικά μου χρόνια
Αρχικά σπούδασα στο τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου από το οποίο αποφοίτησα το 1990.

Στη συνέχεια σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο) και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 1994.

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης που ολοκληρώθηκαν το 1999.

Ένα μέρος των μεταπτυχιακών μου σπουδών πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Ψυχολογίας του University of Sunderland της Μ. Βρετανίας.

Εργάζομαι σε νοσοκομεία από το 1992. Από το 1992 έως το 2002, εργάστηκα ως Νοσηλευτής ΤΕ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Από το 2002 έως σήμερα εργάζομαι ως Κλινικός Ψυχολόγος στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα, άδεια άσκησης επαγγέλματος Κλινικού Ψυχολόγου στην Κύπρο καθώς και άδεια Συνθετικού Ψυχοθεραπευτή
Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την ψυχοθεραπεία, την ψυχοπαθολογία και την ψυχομετρία.

• Ψυχοθεραπεία: Έχω εκπαιδευτεί στην Συνθετική και στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και κατέχω τον τίτλο του Συνθετικού Ψυχοθεραπευτή
• Ψυχοπαθολογία: Βάσει της πολύχρονης κλινικής μου εμπειρίας σε χώρους ψυχικής υγείας (ψυχιατρικές κλινικές) και δομές υγείας (γενικά νοσοκομεία), ασχολούμαι με την διάγνωση και την θεραπεία ψυχικών διαταραχών. Επιπλέον διδάσκω θέματα που άπτονται στην ψυχική υγεία
• Ψυχομετρία: Ασχολούμαι με την χορήγηση και την ανάλυση ψυχομετρικών εργαλείων προσωπικότητας και νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα είμαι αναλυτής στα παρακάτω ψυχομετρικά ερωτηματολόγια και κλίμακες: ΜMPI-2, WAIS-IV, WISC-V, WPPSI-III, RAVEN’S EDUCATIONAL. Χορηγώ επίσης την κλινική συνέντευξη διάγνωσης της ψυχοπαθολογίας ενηλίκων SCID-5-CV και SCID-5-PD

Είμαι εκπαιδευτής ψυχολόγων και άλλων επαγγελματιών ψυχικής υγείας, σε θέματα ψυχολογικής αξιολόγησης προσωπικότητας και νοημοσύνης σε Κύπρο και Ελλάδα, μέσω του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας.

Παλαιότερα υπήρξα κλινικός εκπαιδευτής, υπεύθυνος ψυχιατρικών εργαστηρίων του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας (για 15 χρόνια, 2002-2017) και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης (για 1 χρόνο, 1998-1999).

Είμαι συνεργάτης Πρακτικής Άσκησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλου), από το 2015.

Από το 2010 είμαι τακτικός συνεργάτης του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας, υπεύθυνος για σημαντικό αριθμό κλινικών μαθημάτων καθώς και διευθυντής του τομέα Ψυχομετρίας.

Συνεργάζομαι με δικαστικούς φορείς για εξειδικευμένες αξιολογήσεις προσωπικότητας και γνωστικής λειτουργικότητας για δικαστικούς σκοπούς.

Έχω επίσης σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων στα γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής Ψυχολογίας, Κλινικής Ψυχομετρίας και Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής.

Είμαι παντρεμένος με την κ. Ελένη Μπλάτσιου (ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό) και έχουμε 3 παιδιά.